Conexiones – Center For Trauma Recovery

[ back to creative office & workspace ]..[ back to Health]

Tenant Improvement included design for offices, conference rooms, kitchen and break room, single and group therapy spaces and a yoga studio. Located in Portland, OR. 2012
12,000 sf

Designed and constructed on a fast track (5 months), the realization of Conexiones was a team effort achieved through vision, perseverance, and sheer guts. Located at a gateway intersection to a neighborhood in transition and funded through grants and financing from the Portland Development Commission, Conexiones and the Center for Trauma Recovery creates a multicultural locus for the health and support of a community.

The build-out consists of individual and group treatment spaces that cluster around a light-filled, two-story atrium. All treatment rooms have direct connection to sunlight and most have operable windows for fresh air. Paint colors are vibrant and floor covering patterns are textured to celebrate light and movement. Construction materials not only support the sustainable LEED status of the building, but represent a core tenet of Conexiones – the space around us helps us to heal.

  • Conexiones atrium
    Conexiones atrium
Scroll Left Scroll Right